АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Патот е само напред,ниту лево ,ниту десно

*

Се закити со ореол и престана да мисли

*

Договори за пријателство не се пишуваат со крв

*

Не бегај од сопствената сенка!Во туѓата сенка може да те снема

*

Нема мир во куќа со немир во душа

*

Од троскот и плевел не може лицето да ни заруменее

“Д-р Хаџи-Васков”

Loading