Училишната лабораторија во СОУ „Ѓорче Петров“ доби лабораториска опрема од Витаминка

Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“ Прилеп за потребите на училишната лабораторија доби донација од Витаминка, лабораториска опрема. Станува збор за нова и за користена, но функционална опрема на која што учениците ќе може да учат но и да изведуваат потребни експерименти соодветно наставниот план.

Лабораторијата доби опрема за експерименти

„Донацијата се состои од: микроскоп и аналитичка вага, различни лабораториски садови, реагенси за изведување на лабораториски експерименти, со што ќе допринесеме за подобро и поквалитетно образование на нашите идни лекари, медицински сестри, фармацевти, технолози“, изјави Натали Петреска, директор на Контрола во Витаминка.

Микроскоп и аналитичка вага, различни лабораториски садови и реагенси

Витаминка има воспоставено редовна соработка со локалните основни и средни училишта во рамките на што често одговара на потребите на училиштата со разни донации и помош, но и со едукативни тури во капацитетите на компанијата каде што учениците се запознаваат со процесите и методите на Витаминка коишто им се предмет на изучување.

Loading