ВИЦ НА НЕДЕЛАТА

Средновечен маж се додворува на помлада девојка а таа му одговара:

– Бегај бе, стар си за мене! Цела коса ти е побелена.

– Па што? И на Шара врвовите и се бели, а доле е пролет!

***********

– Попе од каде е џипов!?

– Па се молев за велосипед, ама изгледа претерав со молитвите.