ПЕЈЗАЖИ ОД ДЕЈАН ИВАНОВ МАРГУШ

Изложба

Вечерва од 19.30 часот во ликовната галерија на ЦК “Марко Цепенков” ќе биде отворена изложбата Пејзажи со 20 слики  акрил на платно од академскиот сликар Дејан Иванов Маргуш.  Уметникот трет е пред прилепчани.

Инспирација му е македонското поднебје.

Иванов  е дипломец на ФЛУ во скопје. Слика и работи и витражи и мозаици. Член на ДЛУМ. Имал повеќе самостојни изложби во земјата и во странство Бил добитник на повеќе награди и признанија.