БЛАГОДЕТИ НА ЈАБОЛКОВАТА КИСЕЛИНА

Јаболковата киселина е богато издание на јаболкото. Овој оцет ја минува конкуренцијата со незамислив број на здравствени благодети. Затоа треба да биде дел од секоја трпеза.

Но, повеќето видови по маркетите не содржат скоро никакви важни нутрициенси. Содржината на благодетта е во здравата, свежа, органска и ферментација на јаболковиот сок. При зреењето, се зачувуваат хранливите и лековитите својства на јаболкото и се надополнуваат со новонастанати природни соединиенија. Така расте природната моќ на оваа течност.

Пијалокот го стимулира метаболизмот за намалувањето на телесната тежина. Помога во пад на шеќерот во крвта. Содржи витамини Ц, Е, А, Б1, Б2, Б6 како и бета-каротени. Богата е со танини за антиоксидансни ефекти. Застапени се калиумот, железото, флуорот, магнезиумот, калциумот, борот и фосфорот за одржувањето на здрави коски и за стимулација на имуниот систем. Напитокот помага во отстранување на причините за дијареа.

Се пие една чаша вода со 1-2 лажички јаболкова киселина.

Loading