ДЕВОЈКА ГО „КУТНА“ ВРВОТ СОЛУНСКА ГЛАВА СО ВЕЛОСИПЕД

solunska glava maja joseskaПрилепчанката Маја Јошеска успеа со велосипед да се искачи на врвот Солунска Глава на 2.540 мнв.

-Се оствари идеата да се извозам од Прилеп до Солунска Глава 2.540 мнв. Турата е долга 77 км. Ја извозив за 6 часа преку Стровија до Богомила, па Нежилово и сé до планинарскиот дом Чеплес на 1.450 м. По карпест и по тежок терен потоа возев  скоро 3 часа од Чеплес преку Долна и Горна Бабина Дупка до врвот Солунска Глава – вели за Инфо Компас Јошеска.

Следен предизвик ќе í бил врвот Кајмакчалан на 2.521 мнв.

Loading