Виц на неделата

vic

Се испокарале Пецо и жена му и таа почнала да го брка од дома:

– Собери си ги парталите и марш надвор! Да си одиш таму каде што си по цела вечер!

Печо ги спакувал алиштата во еден куфер, ја пали колата, а Пецојца му довикнува од балкон:

– И полека да умираш! Бел ден да не видиш! Од малтретирање по цел ден ко стап да се исушиш!

А Пецо изглегува од кола и довикува:

– Е сега навистина ме збуни!? Сакаш да си одам или да се вратам?

Loading