Виц на неделата

vic

Трале ја прашува Тралејца:

– Жено, што имаме за ручек денес?

– Гравче.

– Пак! Не можам секој ден да јадам грав!

– Е да бе, а иста ракија можеш да пиеш секој ден?!

 


 

Влегува Цане дома мртов пијан.

Цанејца го гледа и му вели:

– Немам зборови!

А Цане:

– Фала богу!

Loading