ПОДОБРУВАЊЕ НА ЦИРКУЛАЦИЈАТА

cirkulacija

Во периодите кога температурите се зголемуваат, се се појавуваат отоци на нзоете. Всушност тоа е зголемена количина на вода, односно ткивна течност во меѓуклеточниот простор. Може да се појави поради топлина, проблем со крвни садови, проблем со работата на бубрезите, бременост, срцева инсуфициенција или хормонско пореметување.

Народната медицина има одговор за отечените нозе. Природните лекови се подобра замена, бидејќи се поефикасни од конвенционалните лекови. Проблемите се ублажуваат и се надминуваат со напиток од магданос. Тој ги исфрли вишокот течности од организмот и ја подобрува циркулацијата.

Целата билка, листовите и коренот се ставаат во блендер да се миксираат. Мелената содржина се прелива со 500 мл зовриена вода и се остава да отстои цела ноќ. Наутро се цеде  и се пие цел ден наместо вода. Се пие два дена по ред, па се паузира 3 дена. Циклусот може да се повтори трипати.

По првиот се забележува намалување на отоците.

Loading