БИЛТЕН ЗА СОСТОЈБАТА СО КОРОНАВИРУСОТ ДО СРЕДАТА, 20 МАЈ – ЕДЕН ПОЧИНАТ – ВКУПНО 13 ЖРТВИ

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во вторникто почина еден пациент од Прилеп на 41 година, хоспитализирана пред 40 дена. Ова е 13-та прилепска жртва на коронавирусот. Со последниот еден, активни се вкупно 59 случаи, од кои 39 се на домашно, а 20 на болничко лекување.

На Инфективното одделение во болницата се хоспитализирани 19, а во самоизолација се наоѓаат 158 лица.

Loading