ТЕАТАРСКИОТ ФЕСТИВАЛ ОДЛОЖЕН ЗА НАЕСЕН

Неофицијално има најава дека се одложува МТФ ,,Војдан Чернодрински за наесен. Театарскиот фестивал традиционално се одржуваше во почетокот на јуни.

Неизвесно е одржувањето и на фестивалот за народни песни и инструменти ,,Пеце Атанасоски,, кој обично се одржува на крајот на јуни. Неизвесна е И организацијата на најголемата манифестација Пиво Фест што традиционално се одржува првиот викенд после празникот Петровден.

Loading