ЗАИГРА ТОПКАТА НА НОВ ТЕРЕН

СОУ “Орде Чопела”

SefteСОУ “Орде Чопела” ја искористи европската недела на спортот и го пуштија во употреба новото спортско игралиште. Теренот беше сефтосан со заигрување фудбал на екипи од училиштето домаќин и од СОУ “Кузман Јосифоски – Питу”.

Градоначалникот Марјан Ристески истакна дека локалната и понатаму ќе помогне во подобрување на условите, најавувајќи нова фасада и доуредување на дворот на училиштето.    

Loading