БЛАГОДАРНИЦА ЗА ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ВО ВАШИНГТОН

За промоција на македонските вредности во САД

naumovskiАмериканскиот бизнисмен со македонско потекло и претседател на Македонската Алијанска, Ѓорѓија Џорџ Атанасоски, во амбасадата во Вашингтон прими благодарница за особен придонес во промоцијата на Македонските национални интереси, култура и традиции во САД, како и за исклучителната соработка со Амбасадата на Република Македонија. Благодарницата му ја врачи нашиот амбасадор Васко Наумовски во присуство на поранешниот амбасадор на САД во Македонија, Пол Волерс и други видни луѓе од Македонија и САД.

 

 

 

 

 

volerПри прославата на 24-годишнината од независноста на нашата држава, но и 20 години од воспоставувањето дипломатски односи со САД. Атанасоски ја искористи посетата на Вашингтон и за средба со Обидинетата македонска дијаспора, со Мето Колоски да продискутира околу прашањето за односите на иселениците со татковината. 

Loading