Колонија ,,Прилепски Кринови,,

PraznikСедумина уметници од Македонија, од Србија и од Црна Гора творат на меѓународната камена колонија Прилепски кринови. По петти пат уметниците создаваат креации од мермер кои ќе бидат изложени во кругот на фабриката Крин КГ.

Колонијата го промовира мермерот како материјал за врвни уметнички дела, и го афирмира Прилеп за град на уметноста.

Loading