Курцшлус го блокира градот четири часа

Четири часа градот вчера беше блокиран поради недостиг на струја. Парализата од курцшлусот во мрежата на МЕПСО ја осетија со штетни последици стопанството, граѓаните, банките, трговците, дури и возачите. Според МЕПСО од 10.47 ч. до 13.27 ч. градот имал сериозен технички проблем со напојувањето, поради дефект на трафостаницата Прилеп 1.

Без електрична енергија останаа Крушево и Кривогаштани и околните села.

Loading