Медали од Солун

Џудо

Џудо клубот Сеишин покажува меѓународна активност со учеството на турнирот на Ираклис во Солун, Грција. Во конкуренција на 110 натпреварувачи од 15 клубови од Грција, Македонија, Бугарија, Србија и Велика Британија, петмина освоија исто толку медали. Ниеден не се врати празен. “Сребрени” се Христијан Ѓураков и Диме Ивчески, а “бронзени” Александар Апостолоски, Мартин Тодорчески и Леонардо Насески. Следува одмор до 3 август, кога се подготовките во Охрид.

Loading