Мамец – победи

Peharot pak vo racete na  MemecРибарите Иван Илијевски, Блаже и Рубин Николоски и Оливер Спасески од Мамец на јадицата во водите на Мавровско езеро уловија шампионска титула. Екипата третпат стана државен првак во спортски риболов во Првата лига. Поединечно, Илијевски освои сребро, Рубин Николоски бронза, а Блаже беше на 11-то место.

На државното првенство за кадетите, Мамец демонстрира вешт риболов, освојувајќи го второто место. 

Loading