Гимназијалците во Витаминка и во Пиварницата

Sokovi  probaa gimnazijalciteУченици од прва година од СОУ Гимназија “Мирче Ацев” со професорката по хемија Ружа Ангелеска “се прошетаа” во Витаминка и Прилепската пиварница. Развивајќи ја самоиницијативноста, креативноста и способноста за истражување во склоп на проектната активност “природни науки – хемија”, учениците ги откриваа дел од производствените процеси и физичко-хемиските лаборатории во двете компании.

Vkusni cokolada flipskoviЗапознавајќи се со начинот на производството, добија реална претстава за содржината на продукцијата.

Домаќините не штедеа, тука на младите им понудија дегустација на своите производи.

Loading