Подвиг на атлетичарот Лучески

Велосипедизам

Luceski drzaven prvak vo hronometarГрадов има сестрани спортисти, кои ги бидува за повеќе дисциплини. Таков е Кирил Лучески. Неодамна се покажа како одличен атлетичар, а сега и – велосипедист. По заслуга на искусниот тренер Драган Димитриоски, кој го откри талентот, учествуваше на Државното првенство хронометар и на дебитанскиот настап ги изненади сите со злато. Беше најдобар на патеката Стоби кај Неготино, во кадетска конкуренција. Стигна четири секунди побрзо од второпласираниот.

Прилеп доби шампион на хронометар по 20 години.

Loading