Новоградски рокенрол на Тајфата

Moderni chalgadzi  - grupata TajfataiТајфата во која е и прилепчанецот Влатко Богески, заедно со Николчо Јанков – Коки и Александар Тренчовски, после 14 месеци заедно го создадоа првиот албум насловен “Еден пат за еден живот”. Љубителите на македонската модерна чалгија уживаат во  новоградскиот рокенрол. Составот е спој на поранешниот бенд Амајлија заедно со Коки, од дуото Дуле и Коки. За наесен најавуваат концерт во Скопје. 

Loading