Христовото воскресение со пакети за сиромашните

90 semejstva go pocuvstvuvaa VeligdenЦрквата Свето Благовештение за Велигден спроведе хуманитарна акција со која израдува 90 социјално загрозени семејства. Со доделените пакети со прехранбени продукти и средства за хигиена, донирани од верниците, сиромашните можеа да ја почувстуваат благодатта од големиот христијански празник и да приготват скромна трпеза за најблиските.

Свештенството, црковното настојателство и вработените од парохијата, организираат хуманитарни акции и за Божик и за Свети Никола.

Loading