ЛОЗАНОСКИ ЗА ВЕЛИГДЕН ВО ВИЕНА

Lozanoski ke ja razveseluva dijasporata vo VienaПрилепскиот солист Оливер Лозаноски, на покана на МПЦО Св. Наум Охридски, ќе ги забавува Македонците на големата прослава за Велигден во Виена. Тој се подготвува да ги разгали нашинците, да им ја залечи раната за родната грутка и да им го разубави животот во туѓина. Дијаспората со нетрпение очекува некој на уво да им пее македонски фолклор и да развијат оро со жолтоцрвен бајрак на чело.

Лозаноски ќе понуди дел од сопствениот музички репертоар и песни за душа.

Loading