ПРОТИВ 25 ВЕЛЕМАЈСТОРИ

Шах

Во тек е пријавувањето за суперсилниот турнир “Карпош опен” во Скопје. Како еден од најсилните во Европа и учеството е предизвик, бидејќи се влегува меѓу 25 велемајстори. Највисок стартен рејтинг има Србинот Иван Иванишевиќ со 2638 поени. Досега се пријавија двајца прилепчани, најактивните, ВМ Звонко Станојоски, кој според рејтингот од 2418 е со стартно 42. место и ФМ Роберт Велески со 2279 поени тргнува од 76. Десет дена пред почетокот на 27 март, пријавени беа 207 шахисти.

Loading