ДВЕ ВО ЕДНО ЗА ХУМАНОСТ

СОУ “Орде Чопела”

Vino i ljubov tece od SOU ,,Orde Copela,,Под водство на младинската, учениците од СОУ “Орде Чопела” ги поврзаа традиционалниот празник Св. Трифун и интернационалниот Св. Валентин со хуманоста.

 

 

 

12345Организираа манифестација, “Во име на љубовта и традиција”. На штандови се продаваа изработки од учениците и тоа сапунчиња во форма на срце, медени срца, аранжмани на цвеќиња и се прикажуваше и филм за кроење на винова лоза и производство на виното, подготвен од струката агроменаџмент.

1234Собраните средства од продадените изработки беа наменети за другарчињата и нивните семејства од поплавените подрачја. 

Во посета им навратиле и деветтоодделенците од сите основни училишта со наставниците.

Во исто време се одржа и натпревар по ликовна уметност, на кој гимназијалците Доротоеа Дамјаноска и Кире Кочоски освоија прво место, второ место освои Ева Туманоска од “Орде Чопела”, а трето Ева Михајлоска од Гимназијата. 

Loading