ПРВЕНСТВА

Џудо

Pioneri vo judo borbaЏудо спортот влегува во есенски ритам и зачестени се квалитетните натпревари. В сабота во Струга е Државното првенство за помлади пионери и млади сениори до 23 години. Организатор е Џудо федерацијата на Македонија, а домаќин клубот Дрим. Извесни се возбудливи борби за медалите во двете конкуренции и во сите тежински категории. Како по обичај многу се очекува од 30 натпреварувачи претставници на прилепските клубови.

Право на учество имаат сите регистрирани клубови од Македонија.

Loading