МАКЕДОНСКА ФАЛАНГА

Нов клуб

Група фудбалски работници од згаснатото Корзо се иницијатори за формирање нов клуб. Се најавува основачкото собрание со избор на управен одбор. Предлог за име е Македонска фаланга 338, што претпоставува вклучување финансиери по патриотска линија. Иницијаторите преговараат со потенцијалните играчи и тренери. Терен на кој ќе се играат домашните натпревари е игралиштето Могила.

Претстои цела година за идејата за вклучувањето во Општинската Б лига во сезоната 2015/16.

Loading