ШТИКЛА ОД СЛАДОЛЕДОТ НА МИЛИНА

На 8-мата Сладоледија во Велес

Прилепската фирма за сладолед, Милина ја спонзорира осмата “Сладоледијада 2014” во Велес. Манифестацијата го популаризира леденото слатко задоволство како креативен летен десерт.      

Сладоледот освен што е прекрасен десерт за разладување, е и  материјал за креации и украс на трпезата. Тоа го покажаа шесте натпреварувачки, кои изработија аранжмани од ледениот сладок крем. Женска штикла која симболизираше ергенска вечер, замок и овошна салата беа нивните студени уметнички дела. 

Loading