СТО УЧЕСНИЦИ ОД ЧЕТИРИ ДРЖАВИ

Борење

Kandidatki za medali - Dejkoska i MirceskaБорачкиот клуб 7 Мај Леов в сабота (10, 30 ч.) во салата на СОУ “Р. Р. Ричко” е домаќин на силен меѓународен младински турнир со околу 100 борачи. Бугарија ја претставува клуб од Стара Загора, Србија е со Раднички Сомбор, а Унгарија со Абони. Македонски клубови, покрај организаторот, се Балканец Штип, Спартак Кочани, Бучим Јака Радовиш, Борец Велес, Неготино и Ускана Кичево. БК 7 Мај Леов е со одбрани адути: Христијан Кочоски, Борче Богатиноски, Марио Муличкоски, Леонид Маркоски, Михаил Маркоски, Филип Бошкоски, Теодор Темелкоски, Леонардо Насески, Христијан Пенков… На душеците ќе се борат и девојките, Катерина Мирческа и Маја Дејкоска.

Реално достигнување се шест – седум медали за БК 7 Мај Леов.

Loading