НОВА СТРУЧНА ЛИТЕРАТУРА В БИБЛИОТЕКА

Библиотеката  доби нови наслови стручна литература од повеќе области. На рафтовите и во читалната ќе се најдат 14 нови наслови од проектот “Превод на стручни книги и учебници” од кои се учи на врвни, најдобри и реномирани универзитети во САД, Англија и од областа на правото во Франција и Германија”. Библиотеката  располага со 124 преводи на стручни книги  и учебници.    

– Книгите се од областа на хирургијата, педијатријата, онколошката радиологија, неврологија. Има и од филозофијата на религијатата, меѓународното казнено право, “Теорија на уметноста” од Роберт Вилијамс, “Наука за виното” од д-р Роналд Џексон… со кои го збогативме фондот на стручна литература – вели Петар Петрески, директор на Библиотеката.      

Loading