ЕВРОПСКО МЛАДИНСКО

Ориентација

Од средата до недела, во Струмица е Европското младинско првенство во ориентација, со меѓународниот Струмица ОПЕН, а на двата натпревара ќе има членови од клубот Златоврв. Околу 30 негови членови ќе учествуваат на пет дневни трки и ноќен спринт низ градот на средни и долги патеки. Осуммина прилепчани се репрезентативци.

Првпат учесниците ќе носат ГПС опрема, со што трките ќе се следат на видео бим и интернет.

Loading