ИЗБИРАМЕ ЗАБАВУВАЧ НА ПИВО ФЕСТОТ

За 11-то издание на Пиво фестот од 18-ти до 21-ви јули, организаторот прави јавен избор со гласање на забавувачи за четиридневниот празник на пивото. За селекција се понудени 30 естрадни домашни и странски ѕвезди. Понудата е богата, а музичарите се докажани низ целиот Балкан и пошироко. За избор за урнебесно расположение на  списокот се ретро – ЈУ, рап, урбан поп, македонска народна и рок музика.

Досега на Пиво фестот “палеа” Светлана Ражњатовиќ – Цеца, Жељко Јоксимовиќ, Здравко Чолиќ, Северина, Харис Џиновиќ, Есма Реџепова, а лани апсолутен хит беше легендарната Лепа Брена.

Гласајте и учествувајте во креирањето на културно-забавната програма на брендот на Прилеп Пиво фестот на следнава веб адреса, www.pivofestival.mk

1.            Архангел

2.            Легијата

3.            Бајага

4.            Плави Оркестар

5.            Прљаво Казалиште

6.            Галија

7.            Дисциплина Кичме

8.            Дивље Јагоде

9.            2 Chellos

10.           Swedish House Mafia

11.           Дејан Петровиќ & Оркестар

12.           Горан Бреговиќ & Оркестар за свадби и погреби

13.           Дино Мерлин

14.           Бебек & Тифа & Ален

15.           Џибони

16.           Antonia Morena & Tom Boxer

17.           Јелена Розга

18.           Даниела Мартиновиќ

19.           Владо Јаневски

20.           Калиопи

21.           Дуке Бојаџиев

22.           Каролина Гочева

23.           Елена Ристеска

24.           Сузана Гавазова

25.           Звонко Богдан & Оркестар

26.           Халид Бешлиќ

27.           Жељко Самарџиќ

28.           Едо Маајка

29.           Phill Hartnoll (ОРБИТАЛ)

30.           Carl Cox