БОРЕЦ ВО М. КОЊАРИ

Трета и општинска

В недела е 22. коло од Третата лига – Југ, а интересно е гостувањето на лидерот и непоразен досега Борец, кај Млекар во Мало Коњари.

Останати: Г. Коњари – Младост, Партизан – Превалец, Братство – Тополчани, Росоман – Кадино. Претходно Бабуна – Г. Коњари 5-0, Сирково – Младост 5-4, Вардар – Тополчани 0-5, Братство – Вардарски 3-1, Партизан – Кожуф 3-1, Илинден – Кадино 3-0, Млекар – Превалец 2-0.

На табелата Борец има 54, Бабуна 42, шесто е Г. Коњари 30, седми Партизан 28, осмо Тополчани и деветто Кадино по 26, 10-то Братство 25, 11-ти Млекар 24, 13-та Младост 20 бода.

Во Општинска А лига викендов е 17. коло: Слога – Варош, Обршани – Динамо, Козара – Чепигово, Прилеп сити – Гарван, Боротино – Тризла и Пролетер – Кадица.