МЕТАЛУРГ ЗА ТРЕСКАВЕЦ

РК Металург ги пренесе средствата собрани од натпреварот против Вардар ПРО во рамките на СЕХА Регионалната лига во ракомет на сметката за возобновување на манастирот Трескавец, кој датира од 12. век, а изгоре на 4 февруари.

– Со овој потег, и ние, како спортски колектив, барем малку придонесуваме за враќање на сјајот на оваа наша културно-историска знаменитост – се вели во соопштението од РК Металург.