ТОЧИЛА УШТЕ СО 76 СОЦИЈАЛНИ СТАНОВИ

Темел на зграда со 76 социјални станови е поставен во населбата Точила. Објектот ќе е на 3.220 м2, а средствата се обезбедени од Европската банка за поддршка и развој, Владата и АД за стопанисување со станбен простор. Изведувач на работите ќе биде “Виа инженеринг” од Вевчани.

– Становите ќе се за социјално ранливите категории со интенците на Владата е секое семејство да добие можност за покрив над главата – истакна Цветко Грозданов, директор на АД за стопанисување со станбен простор.

Loading