ПЛОШТАДОТ СО ТАБЛА

Модерно уредениот плоштад пред ЦК “Марко Цепенков”, кој го краси водена завеса, редица скулптури, доби и модерна табла. Во стилот на уметноста, и ознаката е со стајлинг кој се вклопува во уметничкото катче, а кое наскоро ќе биде надополнето со два нови споменици. Уметничкиот плоштад е украс на централното градско подрачје.

Табла за означување на локацијата во иста форма е поставена и на цветната улица.