ЧИТАЛНАТА ВО НОВО РУВО

ГБ “Борка Талески”

Големата читална на Библиотеката  од утре, кога свечено ќе биде промовирана, ќе стане модерна мултимедијална сала од конгресен тип. Заврши реновирањето на салата од 150 м2, за што, како што вели директорот Петар Петрески, општината инвестирала 600 илјади денари.

– Добивме современ, модерен простор со околу 100 седишта. Салата е опремена со најмодерна техника за одржување на семинари, симпозиуми, конференции, поетски читања, промоции. Ќе биде вистински културен и информациски простор – вели Петрески.

Loading