“ВОЈСКА” РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ

Карате

Каратето дава најмногу репрезентативци. На државното првенство за деца во Скопје многу медали за нашите клубови. Резултатите се влез во репрезентативните кимона за Балканијадата од 29 до 31 март во Крагуевац, Србија.

КК Ронин партиципира со репрезентативците: Искра Каракашоска, Маријана и Мишела Димоски, Николина Матракоска, Симона Анџиева, Симона Стојкоска, Ивона Стојаноска, Андреј Бошкоски, Марија Матракоска, Киријана Камческа, Лина Димеска, Матеја Талеска, Даниел Гулабоски, Анастасија Матеска, Христијан Миноски. Од КК Лукас во државната селекција влегоа: Звонко Николоски, Константин Василески, Симеон Мерипушкоски, Ева Грозоска, Сања Цветкоска. Од КК Бонсаи репрезентативци се: Филип Ристески, Александар Стојаноски, Викторија Дунимаглоска, Јана Луческа, Петар Ѓорѓиоски и Александар Јованоски.

Loading