ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНАТОТ НА СТРАШО ПИНЏУР

ОУ “Страшо Пинџур” од Мало Коњари со низа свечености  го одбележа патрониот празник, 5 – ти март, дента кога во Скопје во 1943-та година, народниот херој бил убиен од бугарските окупатори, чие име го носи училиштето. Учениците и вработените се потрудиле достојно да му оддадат почит на првоборецот од НОБ.

Loading