МАРШ ПО СНЕГ

Околу 60-на планинари од ЕПД Картуш се задале да ја “одработат викенд квотата”. Овојпат по течението на Црна Река. Стартувале од Расимбегов мост, продолжувајќи до познатиот “Кинески ѕид” кај селото Чаниште. Рутата од 15 км, ја испешачиле со лесен óд, зашто им биле потребни пет часа до крајната дестинација – манастирот над селото Дуње.  На почетокот снежело, но после патешествието минало по убаво време.

Loading