,,МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ,, ВО НОВИ САД И СОМБОР

Прилепчани, освен на градскиот плоштад, за Нова година ги запоседнаа Виена, Будимпешта, Париз, Истанбул, каде го осетија европскиот дух на дочекот на Нова година. Највозбудливо на прославата на заминувањето на старата и доаѓањето на Новата година поминале нашите во Нови Сад и Сомбор. Осумдесетината прилепчани, битолчани, скопјани, не само што попатно се запознале со убавините на Белград, а потоа и на Нови Сад. Се прошетале на Петроварадинската тврдина и ги слушнале нејзините тајни. Импресивно било возењето со пајтон низ Сомбор. Урнебесна атмосфера се создала на забавата на Салаш. Паднале тамбурашка песна и се чула ,,У тем Сомбору,,. Љубезните домаќини го кренале адреналинот со тамбурашка изведба на “Македонско девојче”…

Loading