ГРУЕВСКИ ЌЕ СТАВА ТЕМЕЛ НА ЗОНАТА ВО АЛИНЦИ

В сабота

Конечно се интензивираат работите на технолошко индустриската развојна зона на неколку стотина хектари кај селото Алинци. Премиерот Никола Груевски в сабота во 13,30 часот ќе ја фрли првата лопата за инфраструктура на слободната индустриската зона каде ќе се градат десетици фабрики и ќе се привлекуваат гринфилд странски инвестиции што ќе овозможат илјадници нови работни места.

Loading