ФИЛМОВИ ОД МОБИЛЕН ВО ЦЕПЕНКОВ

Утревечер во Сцена 105 во ЦК ,,Марко Цепенков,, од 19 часот ќе се одржи Мобил фестивалот на кој ќе бидат прикажани 50 филмови, снимени со мобилен телефон, меѓу кои и победникот, филмот ,,Градите на осумнаесетгодишната,, од  Лука Џенари од Италија.

Посетителите првпат ќе проследат филмови снимени на мобилен телефон во трите програми: официјална, регионална и интернационална, од Македонија, Египет, Италија и Унгарија, преку кои се развиваат идеите за креативно расмислување.

Loading