ШОПЕН ВО ИЗВЕДБА НА ФИЛИП ПЕОСКИ

Пијанистот магистер Филип Пеоски отсвири дела од Фредерик Шопен на синоќешниот целовечерен концерт во ЦК “Марко Цепенков”, поддржан од Министерството за култура.

Пеоски имал повеќе солистички концерти надвор од градов, а со сопругата Мелани изведувале на дуо пијано програми од различни стилски епохи.            

Тој е професор во музичкото училиште.

Loading