ОКТЕТОТ ,,ПРИЛЕП,, ВО ОХРИД

Октетот ,,Прилеп,, вечерва ќе настапи на 24 фестивал на староградски песни во Охрид. Ќе испее три староградски песни.

На раководителот Слободан Костоски му е задоволство што октетот ќе го претстави прилепскиот мелос на фестивалот на староградска музика

Октетот “Прилеп” со години е под патронство на ЦК “Марко Цепенков”.

Loading