ЦЕЛ ТИМ ПОБЕДНИЦИ

Параглајдерство

На меѓународниот параглајдерски натпревар во прецизно слетување “Опен Гостивар”, клупски другари се наредија од прво до трето место. Членовите на ПК Делта ги поделија медалите, прв е Борјан Јованоски, втор Миле Јованоски, трет Кристијан Темелкоски. Борјан го оправда статусот стипендист на Агенцијата за млади и спорт.

Настапија 50 пилоти од Албанија, Косово и Македонија.

Loading