СИТЕ НА “ИНТЕРМЕЦО ЏЕЗ ВИКЕНД”

Вчера, денес и утре на три места во градов, локалната самоуправа организира “Интермецо џез викенд”. Настапуваат џез македонските групи, Летечки пекинезери, Тотал гум, Дамер Имери квартет, Георги Шаревски квартет, Марија џез квартет и Тони Китановски трио.

– Прилеп се потврдува дека е град на фестивали и домаќин на секакви музичари за различните вкусови, па и за џезерите – вели градоначалникот Марјан Ристески.

– Првпат организираме џез настан и се надеваме на големо задоволство на љубителите – изјави Снежана Ристеска, советник за култура во општината.

Loading