НАЈТЕШКА ТРКА

Велосипедизам

Одлична организација на традиционалната трка “Трофеј Мариово” од страна на ВК Илинден и ВФМ, под покровителство на Општина Прилеп. Се возеше по угорнини од Прилеп до Битола, Лагово и Витолиште на делницата која се смета за една од најтешките. Вкупната должина е 114 километри. Кај сениорите победи Зоран Ристовски од Куманово. Членот на Илинден, Гоце Радески е 11-ти.

Учествуваа 29 велосипедисти од девет клуба.

Loading