“ПОВРАТНА КАРТА” ПРЕМИЕРНО НА КАМЕНАТА БИНА

Македонско – словенечкиот документарен филм “Повратна карта” премиерно ќе се прикаже в понеделник од 21 часот на  камената бина е во рамките на манифестацијата “Цело лето – културно лето” организирана од  ЦК “Марко Цепенков”.

            Филмот се снимаше лани на повеќе локации низ Македонија, по сценарио на прилепчанката Билјана Зероска Становник, во режија на Тадеј Чатер. Се прикажува животните приказни на Македонците и Словенците.

Филмот беше прикажан на словенечката национална телевизија.

Loading