СЛИКИ ОД БОЈАН МАНЕВСКИ

Вечерва во ЦК “Марко Цепенков”

            Изложба со 20 слики од Бојан Маневски од Куманово ќе биде отворена вечерва во галеријата на Центарот за култура. Уметникот првпат изложува во Прилеп. Маневски има дипломирано на Националната ликовна акедемија во Софија, на сценографија и костимографија. Имал неколку самостојни изложби и учествувал на повеќе колонии. Работел сценографии за  кумановскиот театар.

Loading