БОКС НА МОГИЛА

            

Извесен е бокс спектакл на отворено, а рингот да биде поставен на Могила при крајот на август. Ова е содржината на начелниот договор меѓу првиот човек на европскиот професионален бокс, Боб Логист и Дарко Чатлески, претседателот на “Про бокс Македонија” на собранието од Европската боксерска унија во Лиеж, Белгија. Не е исклучено Логист да дојде во Прилеп и да го следи мечот. Последниот голем боксерски настан беше лани, кога на рингот во салата “Сонце” професионална победа оствари Александар Николоски.

Loading